Årets rødkål hitter

Et lunt efterår har gjort rødkålen ekstra god i år. Det skal udnyttes til andet end blot den klassiske syltede udgave på julebordet.

Årets rødkål hitter

Julens rødkål er reddet. DR Østjylland kunne forleden fortælle, at et mildt efterårs- og vintervejr har givet perfekte vækstbetingelser for årets rødkålshøst på Samsø. Året lagde eller skidt ud for rødkålen med først regn og siden tørke.

Samsø er med sine ca. 28.000 ton rødkål om året en af landets store rødkålsavlere. Og netop nu er en stor del af kålhovederne i færd med at blive hakket og syltet på Samsø Syltefabrik for at ende på julebordene rundt om i danske hjem.

MEN du kan bruge rødkålen til meget andet end den klassiske syltede version til anden og den brune sovs.

Prøv fx en sprød rødkålssalat med et frisk twist af appelsin og valnødder. Salaten løfter den klassiske julemiddag og gør den mindre tung.

  • ingredienser
    • 5 dl snittet rødkål
    • 1–2 julesalat
    • 2–3 appelsiner
    • 50 g valnøddekerner
    • 1 stor håndfuld rucola
    • et par skefulde tranebærsauce

    Dressing

    2 spsk. olie

    1 spsk. rødvinseddike

    ¼ tsk. flagesalt

    groftkværnet peber

     

    Sådan gør du

    1. Bland rødkål og snittet julesalat.
    2. Skær skrællen af appelsinerne tæt til kødet, og skær fileterne fri af hinden. Kom appelsinfileterne samt lidt tranebærsauce i salaten.
    3. Dressing: Pisk olie, rødvinseddike, salt og peber sammen og hæld det over salaten.
    4. Drys med valnødder og rucola, og server salaten til skinkestegen.

 



Få de seneste artikler direkte i din indbakke