AUSTRALSK BURGER med spejlæg, ananas, rødbede og en fantastisk dressing

Den hyggeligste fredag aften-menu. Ingredienserne gøres klar og alle bygger selv deres egen burger.

AUSTRALSK BURGER med spejlæg, ananas, rødbede og en fantastisk dressing

2 personer * 30 minutter

DU SKAL BRUGE

2 bløde burgerboller

1 håndfuld rucola

1 rødløg

2 skiver ananas

1 rødbede

4 skiver bacon

250 gram tatar/hakket kalv eller okse med lav fedtprocent

2 æg

ekstra jomfruolivenolie

2 skiver cheddarost

 

Dressing:

2 spsk worchestershiresauce

1 spsk abrikosmarmelade

1 spsk macadamianøddeolie eller ekstra jomfruolivenolie

1 fed hvidløg

røget paprika

havsalt og friskkværnet peber

 

SÅDAN GØR DU

Salaten skylles og rengøres.

Rødløg skæres i fine skiver/ringe.

Rødbede skrælles og skæres i tynde skiver på mandolinjern/snittejern.

Bacon steges sprødt på pande eller i ovn på fedtsugende papir ved 200 grader i ca. syv minutter.

Kødet formes til to store flade bøffer, som hakkes/snittes let i overfladen med en kniv på kryds og tværs. Grilles eller steges på bacon-panden.

Dressing piskes og smages til med salt, peber og paprika.
To spejlæg steges på pande sprayet med olivenolie.

Burgerbollerne lunes

Underbollerne anrettes med halvdelen af dressingen. Salat, kød, ost, rødløg, ananas, rødbede. Spejlæg og bacon stables på. Det sidste dressing dryppes over, før overbollen trykkes på. Stik evt et træspyd igennem hele burgeren.





Få de seneste artikler direkte i din indbakke