LØVEMAD tatar med confiteret æggeblomme, sprøde kartofler, mayo og kapers

Tatar hakkes af inderlår. Køb det hos en god slagter, hak det selv eller find det friskhakket i supermarkedet.

LØVEMAD tatar med confiteret æggeblomme, sprøde kartofler, mayo og kapers

2 personer * 1 time og 15 minutter

DU SKAL BRUGE

2 æggeblommer

koldpresset rapsolie

2 aspargeskartofler

ekstra jomfruolivenolie

1 kvist rosmarin

havsalt

1 skalotteløg

2 spsk kapers

4 tsk mayonnaise

300-400 gram okse- eller kalvetatar

friskkværnet sort peber

 

SÅDAN GØR DU

Tænd ovnen på 60 grader.

Hæld æggeblommerne i en eller hver sin ramekin/kokotte/portionsskål og dæk dem med rapsolie. Æggeblommerne skal have en time i ovnen.

Skrub og skær kartoflerne i tynde skiver på et mandolinjern/snittejern. Varm godt med olivenolie op på en mellemstor pande, kom rosmarinkvisten ved og dybsteg kartoffelskiverne, til de er gyldne. Læg kartoflerne på fedtsugende papir, gerne med madpincet, og giv dem et let drys salt.

Skær løget i fine skiver. Dræn kapers for vand eller olie. Og anret med kød, som hakkes eller snittes let i overfladen med en kniv på kryds og tværs. Top med løgringe, æggeblommer, mayonnaise, kapers og en smule friskkværnet sort peber.





Få de seneste artikler direkte i din indbakke