RUGSAKA

Musaka er en græsk ret, der normalt laves med lam. Her er kødet udskiftet med fuldkorn; rugkerner, så retten bliver til en rugsaka.

RUGSAKA

2 portioner

DU SKAL BRUGE

1 løg i tynde skiver

3 fed hvidløg i tynde skiver

olivenolie til stegning

1 aubergine i ultratynde lange skiver

200 g kogte rugkerner (80 g ukogte)

1 rød peber i skiver

20 g bløde soltørrede tomater

1 dåse hakkede tomater

salt, peber, oregano

 

TIL BECHAMELSAUCE

1 stor tsk smør

1 stor tsk mel

halvanden dl mælk

1 æggeblomme

lidt revet muskatnød

1 dl revet parmesanost

 

SÅDAN GØR DU
Steg løg og hvidløg i lidt olie på en pande. Læg aubergineskiver, løg og hvidløg, rugkerner, peberfrugt og soltørrede tomater i lag med hakkede tomater i et ovnfast fad. Drys med salt, peber og oregano mellem lagene. Gem et par skiver aubergine til pynt på toppen.

Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Bag op med mælk. Rør æggeblommen i den afkølede bechamelsauce sammen med lidt salt, peber, muskat og revet ost. Hæld saucen over de øvrige ingredienser i det ildfaste fad og sæt det hele i ovnen ved 200 grader i 35-40 min.

Server rugsakaen med lidt frisk, sprød spidskålsalat eller en salat af grønne bønner.


 

 

 



Få de seneste artikler direkte i din indbakke