SUNDT OG SURT Nemme fermenterede grøntsager

Fermentering betyder ”at gære” og er en gammeldags konserveringsmetode, der bevarer vitaminerne og tilfører gavnlige mælkesyrebakterier. Fermenteret grønt kan oppe alt fra burgere og sandwiches til kød, fisk og salater.

SUNDT OG SURT Nemme fermenterede grøntsager

2 portioner

 

DU SKAL BRUGE

Grøntsagsrester. Kål, løg, rødder og hvad du nu har.

Salt (Beregn 20 g salt pr kilo grønt.)

Glas med tætslutende låg

 

SÅDAN GØR DU
*Snit og riv grøntsagerne fint eller groft, som du bedst kan lide det.

* Massér salt ind i grøntsagerne, så saften trækkes ud og de bliver slatne.

* Pres grøntsagerne ned i et glas, hvor de lidt efter lidt  dækkes af egen saft. Hold grøntsagerne fri fra ilt ved at sikre, at væsken hele tiden dækker dem. Evt. kan en ren sten holde dem nede.

* Lad det gære tre-fire uger. Gerne ved en temperatur mellem 18 og 20 grader. Højere temperatur fremskynder gæringen. Lavere temperatur får processen til at gå langsommere. HUSK hver dag at åbne glasset for at frigive det tryk, fermenteringsprocessen danner,

* Når grøntsagerne ikke bobler så meget mere, kan du nøjes med at åbne glasset med flere dages mellemrum. Når det ikke bobler mere, kan du helt stoppe. Når du synes, grøntsagerne smager surt nok, kan du stille dem i køleskab.



 



Få de seneste artikler direkte i din indbakke